Sunt cerealele integrale bune pentru slăbit?

Cu toții am auzit la TV, pe internet, de la diverși doctori si nutriționiști că cerealele integrale sunt bune pentru sănătatea noastră.

Am sa-ti expun câteva informații mai puțin știute, după care tu hotărăști în ce măsură incluzi cerealele in alimentația ta.

1. Nu te lasă să slăbești

Conțin o cantitate ridicată de carbohidrați simplii pe care corpul îi descompune foarte ușor si rapid în zahăr (glucoză) și cu toții știm că atunci când vrei să slăbești zahărul și dulciurile sunt inamicul nr #1

2. Cauzează diabet

Conțin niște proteine dăunătoare care permit depozitarea zahărului in celulele de grăsime și în același timp împiedică accesul zahărului (sursă de energie) în celulele musculare si nervoase, infometand astfel mușchii și creierul. Asta duce la prediabet și mai târziu la diabet.

3. Cauzează dureri ale încheieturilor

Când aceste proteine dăunătoare ajung în corp, sistemul imunitar începe să atace în stânga și-n dreapta tot ce seamănă cu aceste proteine. Din păcate cartilajele care înconjoară încheieturile cad victime acestui atac.

Nu-i de mirare ca 90% din puii din crescătorii dezvoltă osteoporoza și nu mai pot sta in picioare. Nu greutatea, ci alimentația preponderent cu cereale duce la această boală.

4. Cauzează probleme cardiovasculare

Folosind același mecanism, sistemul imunitar este declanșat și atacă pereții vaselor de sânge cauzând plăgi (răni) pe artere.

Previous postNext post