Tartă cu cremă de vanilie şi căpşuni Vreau altceva! Green-arrow
Filtrează după sortimente

Tartă cu cremă de vanilie şi căpşuni

Înapoi

Sursă: www.lauraadamache.ro

Aluat:
  • 300 gr făină
  • 100 gr unt
  • 125 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • 2 ouă 
  • 1 linguriţă rasă praf de copt 
  • 1 vârf de sare
  • 25 gr făină
Crema de vanilie:
  • 1/2 l lapte 
  • 75 gr făină 
  • 25 gr amidon porumb
  • 6 gălbenuşuri
  • 150 gr zahăr 
  • 1 plic zahăr vanilat 
  • 500-600 gr căpșuni

Se pune în robot făina amestecată cu praful de copt, untul, ouăle, zahărul, zahărul vanilat şi un vârf de cuţit de sare. După ce se frământă aluatul se înveleşte în folie de plastic şi se lasă la frigider timp de 1 oră. Laptele se încălzeşte împreună cu zahărul vanilat. Separat se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă făină şi amidonul şi se omogenizează. Se toarnă treptat laptele cald peste mixul de ouă şi se lasă la foc mic până se obţine o cremă mai groasă. Aluatul se pune în forma de tartă tapetată cu ulei şi făină, se înţeapă cu furculiţa şi se acoperă cu o foaie de copt. Se coace 20-25 de minute. După ce se răceşte se umple cu crema de vanilie rece şi se decorează cu bucăţi de căpşuni.