Ruladă de bezea cu migdale şi zmeură Vreau altceva! Green-arrow
Filtrează după sortimente

Ruladă de bezea cu migdale şi zmeură

Înapoi

Sursă: www.retetecalamama.ro
  • 4 albușuri  
  • 4 linguri de zahăr  
  • 120 de grame de migdale măcinate  
  • 2 linguri de migdale fulgi  
  • 1 praf de sare  
  • 200 de grame de zmeură proaspătă  
  • 1 păstaie de vanilie 
  • 250 de grame de mascarpone 
  • 200 de ml. de smântână pentru frișcă  
  • 3 linguri de zahăr pudră 
  • 1 lingură de frunze proaspete de mentă

Patru albușuri se bat spumă cu sare, se adaugă zahărul câte o lingură și se bat în continuare până s-a dizolvat. Se adaugă migdalele măcinate. Se amestecă ușor și se toarnă compoziția în tava acoperită cu hârtie de copt sub formă unui dreptunghi de ~38x28 cm. Se nivelează și se presară cu migdalele fulgi. Se coace în cuptorul preîncălzit la 160°Celsius, până marginile devin aurii și suprafața ușor brună (~ 20-25 minute supraveghind continuu) fără a se usca prea tare. Se răstoarnă cu tot cu hârtia de la bază pe o altă coală de hârtie de copt, curată, cu fulgii de migdale în jos. Cu grijă, se desprinde hârtia pe care s-a copt. Se rulează pe lungime în hârtia de copt curată și se răcește complet. Se bate brânza mascarpone într-un castron cu 2 linguri de zahăr pudră și se adaugă smântâna pentru frișca rece, mixând până când se formează crema. Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se răzuiesc semințele, care se adaugă la cremă, la fel 1 lingură de frunze de mentă tocate. Se omogenizează. Se desface rulada și se umple cu cremă, se presară zmeură proaspătă păstrând câteva boabe pentru decor și se rulează cu cremă înăuntru. Se așează pe platou, se decorează cu frunzulițe de mentă și boabe de zmeură, se presară cu 1 lingură de zahăr pudră. Se dă la frigider înainte de servire.