Salată de icre Vreau altceva! Green-arrow
Filtrează după sortimente

Salată de icre

Înapoi

Sursă: www.retetecalamama.ro
  • icre de crap proaspete - 200 de grame 
  • ulei de floarea soarelui - 250 de milimetri           
  • lămâie - 1 mică               
  • griş - 2 linguri                
  • sare                
  • felii de lămâie
  • capere
  • ceapă verde 
  • fâșiuțe fine de morcov pentru ornat

Icrele se spală și se curăţă de orice urmă de pieliță. Se sărează cu 1 linguriță de sare și se lasă la frigider. (Dacă aveți icre deja sărate săriți peste pasul precedent). Se pun la fiert 100 de ml. de apă și când dau în fiert se adaugă grişul în ploaie, amestecând continuu, până ce se îngroașă bine. Se răcește complet. Se păstrează cam 1 lingură de icre, restul se pun într-un vas potrivit pentru mixer, împreună cu grişul fiert și răcit. Se mixează până când se omogenizează grişul și icrele. Se adaugă zeama de la 1/2 de lămâie și se toarnă uleiul în fir subțire, mixând permanent, ca la maioneză. Compoziția se va lega și va crește. Se adaugă ceapa tăiată foarte fin și restul icrelor. Se mixează scurt, pentru a nu se sparge icrele adăugate mai pe urmă, se potrivește gustul cu restul de zeamă de lămâie și sare, dacă mai e nevoie, și salata e gata. Se păstrează la frigider, într-un vas închis, până în momentul servirii (chiar și 2-3 zile).